top of page
Buxus sempervirens

Buxus sempervirens

Buxus is een geslacht uit de buxusfamilie (Buxaceae). De planten kunnen makkelijk gesnoeid worden en of zeer laag gehouden worden (in formele tuinen bijvoorbeeld), of juist hoog opgroeien en in een bijzondere vorm gesnoeid worden.

Rododendron Cunningham White

Rododendron Cunningham White

Bloeit met zuiver witte middelgrote, vrij losse trossen van pijpvormige bloemen. In knop zijn ze lichtroze, na het opengaan wit met een kleine, geelbruine vlek. Deze rhododendron is vrij goed tegen strenge winters bestand. Het wordt een forse struik, tot 1.5 m hoog en breed, met langwerpige bladeren van meer dan 10 cm lang. De bloei valt vrij vroeg, in de eerste helft van mei. Een bijzonderheid van Cunningham’s White is dat hij ook groeit op minder zure gronden en daarmee ruimer toepasbaar is!

DSC_5667

DSC_5667

Erica matten of heidematten

Erica matten of heidematten

Heidematten bieden u op een gemakkelijke en snelle manier de nodige privacy. Deze budgetvriendelijke oplossing is gemaakt van jonge heidetakjes die onderling verbonden zijn met verzinkte ijzerdraad. Puur natuur!

DSC_5666

DSC_5666

DSC_1436

DSC_1436

Platines

Platines

Platines worden gekenmerkt door zijn vlakheid. Er bestaan Belgische en Indische platines. De Belgische platines zijn normaal gezien zeer vlak en enkel in het vierkant te verkrijgen. Indische platines zijn er in verschillende formaten en diktes afhankelijk van de toepassing. Onder de Indische platines heeft men 3 kleuren (grijs,zwart & multicolor) (vierkant & langwerpig) De Belgische platines zijn grijs & beige gemengd.

Mozaïek kasseien

Mozaïek kasseien

De mozaïek kasseien passen vanwege hun authentieke robuuste uitstraling goed bij landelijk gelegen woningen maar kunnen ook dienen als contrasterend element bij een meer hedendaagse architectuur. De kleine keitjes kunnen in allerlei speelse vormen worden gelegd waardoor er aan elke bestrating een uniek uitzicht gegeven kan worden. Een oprit in kasseien is zeer sterk, onverslijtbaar en blijft een leven lang zijn authentieke look behouden.

DSC08790

DSC08790

DSC_5544

DSC_5544

Foto0058

Foto0058

DSC_9387

DSC_9387

Foto0015

Foto0015

DSC_6759

DSC_6759

DSC08797

DSC08797

bottom of page